26 Mayıs 2012 Cumartesi

GALETA UNLU PATATES VE TAVUK KIZARTMASI

Galeta unlu patates ve tavuk kızartması

Malzemeler:
·         istenilen çeşitte tavuk parçaları ( kanat, but, baget, göğüs vs.)
·         2-3 tane patates
·         1 su bardağı galeta unu
·         2 yumurta
·         1 ‘ER ÇAY KAŞIĞI tuz, karabiber, pul biber
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

YAPILIŞI:
Yumurtaları tuz ve baharatlarını iyice çırpıyoruz. Önce ayva dilimi şeklinde kestiğimiz patatesleri önce yumurta sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Ardından aynı işlemi tavuklar için de uygulayıp sıcak servis ediyoruz. Bu şekilde tıpkı pizzacılarda yediklerimiz gibi çıtır çıtır ve çok lezzetli oluyor. AFİYET OLSUNJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder