23 Haziran 2012 Cumartesi

FIRIN POŞETİNDE TAVUK BAGET




FIRIN POŞETİNDE TAVUK BAGET 
MALZEMELER
6 adet tavuk baget(Biz tavuğun derisini yemediğimiz için bagetlerin üzerindeki derilerini çıkardım)
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 diş rendelenmiş  sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tavuk harcı
1 fırın poşeti 
poşetin içi için 1 tatlı kaşığı un
YAPILIŞI
 Önce fırın poşetinin içini una buluyoruz. Ardından bütün baharatlarla harmanladığımız tavuk bagetlerini poşetimize yerleştiriyoruz.
 Poşetin ağzını plastik kapama klipsi ile sıkıca bağlıyoruz. Buharın dışarı çıkabilmesi için torbayı kürdanla bir kaç yerinden deliyoruz ya da köşesinden kesiyoruz.
 Hazırladığımız torbayı en fazla 6 cm derinliğindeki bir tepsinin içinde, 180 derece önceden ısıtılmış  fırına veriyoruz. 
 Yaklaşık 1 saat iyice suyunu çekip kızarana kadar pişiriyoruz. Servis ederken torbayı yırtıp içindekileri döküyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder