24 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI RULO PASTA






ÇİKOLATALI RULO PASTA

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su bardağı un

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:
1 poşet kakaolu krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
80 gr bitter çikolata

YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip, 2 dk çırpıyoruz. Unu , kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine hazırladığımız kek harcını yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dk pişiriyoruz. Bu süreyi geçirmememiz gerekiyor çünkü hamurumuz sertleşir.
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz kremasını koymadan yağlı kağıtla rulo yapıyoruz. Çünkü soğuyunca rulo şeklinde katlaması zor olur ve kekimiz dağılabilir.

Kremanın yapılışı:
Bir tencereye sütü, şekeri, unu, kakaoyu koyup çırparak kaynatıyoruz.
Kısık ateşte 2-3 dk pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Şantimizi sütle ayrı bir kasede çırpıyoruz. Soğuyan kremamızın kıvamı çok koyu olursa şantiden biraz alıp kıvamını açabiliriz. Ya da bu işlemi sütle de yapabiliriz.
Rulo şeklinde pasta kekimizi geriye açıp, yağlı kağıdımızı çıkartıp, sarmayı kolaylaştırmak için yine yağlı kağıdımızın üzerine koyuyoruz.
Sonra kremamızı pasta kekinin içerisine sürüyoruz.
Yağlı kağıdın yardımıyla bir ucundan başlayarak pastamızı sıkı bir şekilde sarıp rulo haline getiriyoruz. (Yağlı kağıt kullanma amacımız sadece rulo yapma işlemini kolaylaştırmak)
Rulomuzun bitiş yerini servis tabağımızın altına getiriyoruz.
Pastamızın üzerini şantiyle kaplayıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. 3-4 saat beklettikten sonra pastamızı çıkarıp, üzerine benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı döküp, kaplıyoruz ve tekrar buzdolabına kaldırıyoruz. Pastamızın çikolatası sertleştiğinde dolaptan çıkartıp, servis ediyoruz. AFİYET OLSUN


Benmari usulü: Kasenin içerisine çikolatayı koyup bir başka kapta kaynayan suyun içerisine oturtup eritilmesine denir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder